personen
Aantal slaapkamers
Afstand tot skigebied geen voorkeur
Voorzieningen

Bij UplandParcs ontwikkelen we zoveel mogelijk duurzaam

Duurzaamheid UplandParcs

UplandParcs is ontstaan uit de gedachte om vakantieparken zelf te ontwikkelen en te exploiteren en daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met de natuur en duurzaamheid. Op deze manier kan er bij de bouw door ons al veel aandacht worden besteed aan duurzaamheid en goed gekeken worden hoe het park op een zo efficiënt mogelijke manier in het bestaande landschap past. Want het milieu en duurzaamheid worden steeds belangrijkere zwaartepunten in onze samenleving. 

 

Isolatiewaarde

Ook wij als UplandParcs besteden veel aandacht aan het milieu en duurzaamheid. In onze nieuwste vakantieparken is hier bij de bouw ervan al rekening mee gehouden. Zo kennen de accommodaties een hoge isolatiewaarde onder andere door toepassing van driedubbel glas en een optimale woningisolatie.

 

Zonne-energie

Ter reducering van de CO2 uitstoot worden de nieuwste accommodaties voorzien van zonnecollectoren voor de warmwater voorziening. Op deze manier wordt met behulp van de zon het water opgewarmd en opgeslagen, zodat de zon eraan bijdraagt dat u als onze gast lekker warm kunt douchen.  

 

Aard-/ luchtwarmtepompen

In diverse parken wordt ook gewerkt met een aard-/ luchtwarmtepomp en wordt de verwarming in de accommodaties centraal op afstand bediend ter besparing van energie. Op deze manier kan de verwarming centraal lager gezet worden in de accommodatie als u uitgecheckt bent en er bijvoorbeeld pas de volgende dag nieuwe gasten aankomen.  

 
Stroom- en waterbesparing

Verlichting is uiteraard overal in LED en in de hal en/of toiletten zijn deze voorzien van bewegingsmelders. Dit is comfortabel voor u als gast, maar ook zeker energiebesparend doordat er niet onnodig verlichting aan blijft staan als u zich niet in de ruimte bevindt. De badkamers zijn voorzien van waterbesparende douchekoppen.  

 
Eco-knop

Onze nieuwste accommodaties beschikken over een eco-knop voor het uitschakelen van alle apparaten en verlichting die niet constant stroom nodig hebben. Dat is comfortabel voor u als gast; als u dan op pad gaat kan u alle apparatuur en lampen met één druk op de knop uitschakelen en weer inschakelen als u terugkomt. Maar uiteraard ook goed voor het milieu, doordat er niet onnodig apparaten of lampen aan blijven staan terwijl er niemand in de woning aanwezig is. 

 
Duurzame materialen

Bij de realisatie worden zoveel mogelijk duurzame en onderhoudsarme materialen gebruikt bij voorkeur afkomstig uit de omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gevelbekleding van hout wat voorzien is van een speciale behandeling, waardoor er veel minder onderhoud nodig is. 

Kortom al deze voorzieningen verhogen enerzijds het comfort van u als gast, maar leveren anderzijds ook een belangrijke bijdrage aan het milieu en duurzaamheid.