personen
Aantal slaapkamers
Afstand tot skigebied geen voorkeur
Voorzieningen

Op vakantie met je hond

Neem je hond mee naar UplandParcs!

Heb je zin in nieuwe avonturen in de uitgestrekte bossen van het Sauerland of de indrukwekkende Alpen? Je hond zal in elk geval graag met je meegaan op een actieve buiten vakantie. Ook je trouwe viervoeter kan zich, net als jij, even helemaal opladen in een nieuwe omgeving. Jullie zijn meer dan welkom in onze selectie van huisdiervriendelijke vakantiewoningen voor 2-12 personen. Na een lange wandeling in de sneeuw of zon, kunnen jullie samen relaxen in onze vakantiewoningen die geschikt zijn voor jou en je hond.

Ein Hund steht auf einem erhöhten Fels und schaut in ein Tal.

Wat is er met mijn hond te doen in Duitsland?

Als je je hond meeneemt naar Winterberg, Sauerland, hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te doen voor het hele gezin. 

- Ga wandelen in de prachtige natuur van het Sauerland. 
- Bezoek de Panorama Erlebnisberg. De Panorama Erlebnisbrücke is ook toegankelijk voor honden.
- Ga samen met je hond zwemmen in de Biggesee-stuwdam
- Rust samen heerlijk uit op het balkon of terras van je accommodatie.

 

Ein Labrador plantscht in einem See.

Wat is er met mijn hond te doen in Oostenrijk?

Neem je hond mee naar Oostenrijk en geniet met z’n alle van de mooie omgeving in Montafon. 

- Ontdek de natuur van Montafon tijdens een wandeling samen met je hond. 
- Neem je hond mee de gondel in en ontdek de bergen. In sommige gondels zijn honden van harte welkom.
- Neem plaats op je balkon en geniet samen met je hond van het uitzicht.

 

Huisdiervriendelijke accommodaties  

Natuurlijk begrijpen wij dat je hond erbij hoort op vakantie. Je huisdier is tenslotte onderdeel van het gezin. Daarom kan je bij ons huisdiervriendelijke vakantiewoningen huren waar je trouwe vriend welkom is. Onze vakantiewoningen zijn niet alleen een comfortabel verblijf voor de baas en zijn viervoeter, maar ook de omgeving zal je verrassen. Alle vakantieaccommodaties zijn namelijk omringd door een prachtige natuurlijke omgeving die uitnodigt tot tal van buitenactiviteiten. Hierdoor zijn onze vakantiebestemmingen ideaal voor jou en je hond. 

Onze accommodaties

 Je hond is welkom 

Wij zijn er van overtuigd dat zowel jij als je viervoeter zich thuis zal voelen in onze vakantiewoningen. Je kunt een huisdiervriendelijke accommodatie uitzoeken dat bij jullie reisgezelschap past. Zoals een vakantievilla, huis of cottage in Winterberg of een penthouse of luxe appartement in de Oostenrijkse Alpen. Bij al onze locaties vind je de mooiste wandelpaden voor jou en je hond vaak al direct als je de accommodatie uitstapt.  

Vakantiehuis huren met je hond

Bekijk de selectie van huisdiervriendelijke vakantiehuizen en vakantieappartementen die je bij ons kunt huren. Wil je vanwege allergieën juist een huisdiervrij vakantiehuis huren dan kan je dit ook aangeven bij de boeking. Er zijn diverse vakantiehuizen, villa´s, appartementen en penthouses beschikbaar voor 2 tot 12 personen waarbij je hond welkom is. Boek hier jouw vakantie en geniet!

  Veelgestelde vragen over het meenemen van je hond op vakantie

  Is er een omheinde tuin bij de accommodaties?
  Onze accommodaties zijn niet voorzien van een omheinde tuin.

  Kan ik mijn hond meenemen naar Duitsland/Oostenrijk?
  Het is mogelijk om je hond mee te nemen naar Duitsland en Oostenrijk. Let er wel op dat er een aantal regels gelden. Zo moet je hond in het bezit zijn van een EU-dierenpaspoort, een identificatiechip, een registratie en een intening tegen rabiës. Kijk op de website van de LICG voor alle regels. 

  Welke honden zijn niet toegelaten in Duitsland/Oostenrijk?
  In Duitsland mag je met een aantal hondenrassen niet langer dan vier weken verblijven. Ook heb je voor deze rassen speciale papieren nodig om Duitsland te bezoeken. Dit geldt in elk geval voor de volgende rassen: Bulterrier, Pitbull-Terrier, American Staffordshire Terrier en Staffordshire Bull Terrier.

  In Oostenrijk zijn er ook regels over bepaalde rassen die niet mee genomen mogen worden naar het land. Meer informatie is te vinden op de website van het Bundenministerium

  Is een muilkorf verplicht in Duitslands/Oostenrijk?
  Er is geen muilkorfverplichting in Duitsland en Oostenrijk, maar deze regels mogen per Bundesland of gemeente bepaald worden. In Nordrhein-Westfalen (waar het Sauerland in ligt) is het voor bepaalde terriërsoorten verplicht om een muilkorf te dragen. Op de website van Anwalt kan je meer over lezen over muilkorfplicht in Duitsland en Oostenrijk.

  Welke inentingen/rabiës zijn er nodig voor mijn hond in Duitslands/Oostenrijk?
  Als je met je hond naar Duitsland of Oostenrijk gaat moet de hond minstens 21 dagen voor vertrek zijn ingeent tegen Rabiës (hondsdolheid). Honden jonger dan 15 weken kunnen nog niet ingeent worden tegen Rabiës en mogen daarom niet meegenomen worden naar Duitsland en Oostenrijk. 

  Hoe moet ik mijn hond in de auto vervoeren in Duitsland/Oostenrijk?
  In Duitsland is het verplicht dat een hond vastzit in de auto. Denk hierbij aan een hondengordel, reiskennel/bench of een hondenrek.