2 vakantiehuizen ter beschikking aan vluchtelingen
2022-03-22 01:52

Samen in actie voor Ukraine! UplandParcs stelt gratis 2 vakantiehuizen ter beschikking aan vluchtelingen!

UplandParcs draagt graag een steentje bij. Daarom hebben wij twee van onze volledig ingerichte UplandParcs Dumel-vakantiehuizen in Winterberg tot het einde van dit jaar gratis ter beschikking gesteld aan vluchtelingen.

Op dinsdagmorgen 15-03-2022 ontvingen wij een telefoontje van de stad Winterberg, die graag van het aanbod gebruik wilde maken. Na een korte toelichting konden wij diezelfde dag 10 vluchtelingen (9 volwassenen + 1 kind) uit de Oekraïne in de vakantiehuisjes Dumel worden verwelkomen.

Onze behulpzame parkmanagers van UplandParcs zorgden voor de boodschappen en een warm welkom. Samen met een tolk hebben ze hen ontvangen en gevraagd welke hulp er nodig was. Er wordt momenteel goed voor iedereen gezorgd. Dit is mede te danken aan de grote inzet van de buren en inwoners van Winterberg, die al druk bezig zijn geweest om donaties in te zamelen. Bovendien ontvingen wij vele berichten van mensen die van hulp en donaties aangeboden hebben. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Naast het bieden van onderdak willen we de Oekraïnse bewoners  ook graag ondersteunen waar mogelijk. Onze parkmanagers en een medewerker van de stad Winterberg helpen hen bij de dagelijkse uitdagingen, zoals aanstaande bezoeken aan de autoriteiten, boodschappen doen of doktersafspraken maken.

Tenslotte hebben we ook een donatieknop gemaakt in het boekingssysteem op onze website. Dit geeft iedereen de kans om een willekeurig bedrag te doneren bij de boeking. En om deze donatie echt de moeite waard te maken, verdubbelen we elke binnenkomende donatie met hetzelfde bedrag! Het volledige bedrag gaat voor 100% naar de hulporganisatie "Aktion Deutschland hilft" voor steun in Ukraine.