Vandaag planten voor morgen
2022-10-07 18:35

UplandParcs steunt actief de campagne van de stad Winterberg

Hitte, droogte en plagen eisen hun tol in de bossen van het Sauerland. De laatste jaren zijn veel bomen gestorven. Grote oppervlakten bomen moesten worden geveld om plagen, zoals de schorskever, hun voedselbron te ontnemen. Het zijn de sparrenbossen die het meest getroffen zijn. 
 
De stad Winterberg heeft zich tot taak gesteld de achteruitgang van het bos tegen te gaan. Rond Winterberg moeten 22.000 loofbomen worden geplant. Iedereen kan deze campagne steunen als ondersteuner van een boom en bijdragen tot de herbebossing van de bossen. 
 
Voor ons bij UplandParcs is het ook belangrijk dat wij, en ook onze gasten, ook in de toekomst "natuurlijk genieten" kunnen blijven van het mooie Sauerland. Want alleen al 6 van onze vakantieparken liggen in Winterberg of in de directe omgeving. 

Bij het plannen van nieuwe vakantieparken is het voor ons erg belangrijk om de natuur zo min mogelijk te belasten en onze accommodaties energiebesparend te ontwerpen. Daarom wilden we dit unieke project in Winterberg niet alleen als boomsponsor steunen, maar ook een handje helpen. Wil je meer weten hoe we duurzaam ontwikkelen? Kijk hier!
 
Dus op woensdag 05.10.2022 vertrok een deel van ons team naar Winterberg om zelf uit alle macht 100 bomen te planten. Ze groeven ijverig gaten en planten de verschillende zaailingen. Er werden onder andere beuken, eiken en verschillende sparren geplant. We hebben geleerd dat een bonte mengeling van boomsoorten het bos veel beter beschermt tegen droge periodes, plagen en windbreuk dan de vroegere sparrenbossen. 
 
Binnen 40 minuten hadden we alle 100 bomen geplant. De campagne was voor ons een groot succes en wij hopen dat nog velen dit geweldige project zullen steunen en boomsponsor zullen worden. Benieuwd naar videos en afbeldingen van de actie? Kijk hier!


Ben je al boomsponsor geworden in Winterberg?

Deel je moment dan op Instagram en Facebook en link ons met @uplandparcs. Wij belonen jouw hulp met een kortingsbon van 10% op je volgende boeking bij ons (geldig tot 15.12.2022).

Je kunt boomsponsor worden op de Winterberg homepage: 
https://www.winterberg.de/vor-ort-aktuelles/heute-fuer-morgen-pflanzen